• comenzi telefonice totalgama
  • Slide 1 TotalGama Prod
  • Slide 2 Pungi Personalizate

PUNGI PLASTIC SAU BIODEGRADABILE CARE SUNT ALIATELE NATURII

Pungi plastic sau pungi biodegradabile? Care sunt aliatele naturii?

Pungi plastic sau pungi biodegradabile? Trend-ul european in materie de ecologie este sa reduca treptat productia de pungi plastic maieu si pungi plastic banana pana in anul 2020.

Insa eliminarea acestor sacose plastic va coincide, inevitabil, cu cresterea numarului de pungi biodegradabile si a celor din material textil aflate in circulatie

Magazinele, mai exact casele magazinelor, pietele sau supermarket-urile sunt toate dotate cu pungi plastic maieu, pungi plastic banana si pungi plastic inscriptionate de toate marimile.

Pungile din plastic, un bun necesar, omniprezent

In medie, fiecare cetatean ce-si finalizeaza achizitiile intr-un supermarket, poate sa aiba nevoie de pana la 80-100 de pungi plastic inscriptionate anual.

Si fiecare dintre aceste pungi plastic maieu si pungi plastic banana cu care obisnuim sa ne ”decoram” sertarele bucatariilor si compartimentele gentilor, sunt realizate din polietilena. Iar polietilena nu este altceva decat un produs derivat al petrolului.

Clasicele pungi plastic inscriptionate creaza probleme in special atunci cand vine vorba despre eliminarea si degradarea lor.

Din pacate, aproape peste tot in jurul nostru putem vedea pungi plastic banana si pungi plastic maieu, incepand de la zonele destinate camparii si cursurile de apa, pana la ariile special amenajete din zonele urbane pentru colectarea deseurilor.

Polietilena sau materie prima bio?

Unul dintre avantajele pentru care legiuitorii si ecologistii simpatizeaza cu producatorii de pungi din materiale bio consta in contributia pe care acestia o au la reducerea gazelor de sera eliminate in atmosfera.

Totodata, reprezentantii UE sunt in favoarea categoriilor biodegradabile, datorita proprietatii ambalejelor bio de a se descompune natural, fara sa cauzeze daune mediului inconjurator.

Insa pe langa toate plusurile si ”virtutile” arhi-cunoscute, sunt mai putini cei care stiu ca de exemplu, pentru fabricarea pungilor din materii prime bio, este nevoie de un consum major de apa.

Si peste toate, nu putem sa nu luam in considerare capacitatea pe care o au pungile din plastic banana si pungile din plastic maieu de a fi reciclate.

Totul se datoreaza rezistentei foliei de polietilena ce le permite sa fie participante la multiple sesiuni de shopping, dupa care sa ajunga in destinatii dintre cele mai diversificate, ceea ce le va prelungi ciclul de utilizare si concomitent va intarzia transformarea lor in deseuri.

Menu