• comenzi telefonice totalgama
  • Slide 1 TotalGama Prod
  • Slide 2 Pungi Personalizate

Cum arata avantajele ambientale ale pungilor de plastic?

Avantajele ambientale pentru pungi plastic personalizate

Este de-a dreptul surprinzator ca marea majoritate a oamenilor nu realizeaza in ce masura folosirea mai multor pungi plastic personalizate in detrimentul variantelor de hartie, favorizeaza ambientul.

Teoretic, pentru a compensa risipa de energie necesara producerii si transportarii sacoselor din hartie, ar trebui sa folosim fiecare punga din hartie de cel putin 3 ori.

Motivul este foarte simplu si evident, din moment ce echivalentul energetic pentru fabricarea si transportul unei cantitati similare de pungi plastic personalizate este net inferior.

In ciuda datelor confirmate, continua sa exista o serie de neintelegeri si controverse cu privire la folosirea ambalajelor din polietilena si, implicit, la impactul pe care acestea le au asupra mediului inconjurator.

Pungi plastic personalizate. Impactul asupra ambientului

Pentru unii este greu de crezut, dar sortimentul de pungi plastic personalizate polueaza mai putin natura decat o fac ”rivalele” considerate aliate ale mediului. Sursa raspunsului se afla tocmai in greutatea inferioara a foliei de polietilena, intrecuta atat de hartie, cat si de materialele textile.

Pe de alta parte, din cauza volumului mai mic, chiar daca nu vom recicla pungile plastic personalizate, ci le vom arunca, acestea, odata ajunse la tomberoane si apoi la gropile de gunoi impreuna cu deseurile solide, vor ocupa mult mai putin spatiu.

Potrivit EPA (US Environmental Protection Agency), procesul de fabricare a sacoselor din hartie necesita cu pana la 40 % mai multa energie decat operatiunile de producere a sacoselor din plastic.

Aspectul favorabil continua si cand vine vorba despre poluarea apelor si aerului.

Concret, fabricarea hartiei polueaza mai mult cu 50 % rezervele de apa ale Terrei si cu 70 % aerul pe care-l respiram.

pungi plastic personalizate

Dar in ciuda realitatii sugerate de ”gurile rele”, si anume ca masele plastice au un impact decisiv negativ asupra ambientului, este important sa le stim reutiliza si recicla.

In plus, trebuie sa stim unde si cum sa ne eliberam de ele odata ce nu ne mai sunt de folos. In acest fel ne va fi mult mai simplu sa le recunoastem avantajele ambientale, decat sa le scoatem definitiv din ”peisaj”.