• comenzi telefonice totalgama
  • Slide 1 TotalGama Prod
  • Slide 2 Pungi Personalizate

TOP 10 MITURI DESPRE PUNGILE DE PLASTIC PENTRU CUMPARATURI – PARTEA I

PUNGILE DE PLASTIC – PRIETEN SAU INAMIC AL MEDIULUI INCONJURATOR?

Pungile de plastic. Pentru ca subiectul pungilor de plastic a devenit unul de interes prin prisma protejarii mediului inconjurator, ne-am gandit sa va oferim cateva informatii ce va vor ajuta sa va faceti o imagine mai apropiata de realitate privind avantajele folosirii acestui produs.

In aceasta saptamana va vom prezenta primele 5 dintre cele mai vehiculate mituri:

#1: Pungile din plastic vor fi interzise in multe locuri pe viitor

Adevar: Nu. De fapt, pungile de plastic nu au fost si nu vor fi interzise in niciodata.

#2: Pungile de hartie sunt mai prietenoase cu mediul decat cele de plastic.

Adevar: Pungile din plastic sunt 100% reciclabile iar in ceea ce priveste impactul asupra aerului, al apei sau al solului, cel al pungilor din hartie este chiar semnificativ mai mare:

  • Pungile de plastic au nevoie de pana la 40% mai putina energie pentru a fi produse si genereaza cu pana la 80% mai putine deseuri decat hartia.
  • Pungile din hartie genereaza cu 70% mai multe emisii de noxe si cu 50% mai multa poluare a apei
  • Chiar si pungile de hartie realizate 100% din fibre reciclate folosesc mai mult combustibil fosil in comparative cu pungile de plastic.

#3: Pungile din plastic reprezinta cauza principala a  gropilor de gunoi si a deseurilor menajere.

Adevar: Cel mai des intalnit element in deseuri este chiar hartia  – in medie responsabila pentru mai mult de 40% din continutul acestuia. Numai ziarele reprezinta peste 10% din deseuri iar in peste 80% din totalul gunoaielor se gasesc mucuri de tigara, gume de mestecat si ambalaje de bomboane.

#4: Pungile de plastic menajere se descompun in 1000 de ani in gropile de gunoi.

Adevar: De fapt mai nimic – nici hartia, mancarea sau plasticul sau produsele biodegradabile – nu se mai descompune in aceste gropi deoarece sunt produse astfel incat produsul final sa rezulte cat mai stabil posibil.

#5: Pungile de plastic maresc consumul de petrol.

Adevar: Pungile de plastic necesita un consum redus de energie pentru a fi fabricate.

Exemplu: Este nevoie de mai putin de .05% de baril de petrol pentru a produce toate pungile de plastic folosite in SUA, in timp ce intre 93% si  95% din fiecare baril de petrol pur este folosit pentru combustibili.

Chiar daca folosesc ca materie prima gaz natural sau petrol, pungile de plastic consuma mai putini combustibili fosili pe parcursul duratei de viata a produsului in comparatie cu pungile de plastic biodegradabile sau cele din hartie.